Information

„Slottet med Europas mest värdefulla samlingar“

Följ med oss på denna fantastiska utflykt till ett av de mest besökta slotten i centrala Böhmen!“ Chateau Konopiste är berömt som det sista residenset för ärkehertig Franz Ferdinand av Österrike, tronarvinge av Österrike-Ungern, som mördades i Sarajevo, vilket anses ha varit den utlösande orsaken till det första världskriget. Chateau Konopiste är numera öppet för allmänheten. Här kan man besöka Franz Ferdinands privata rum, studera en stor samling hjorthorn (Franz Ferdinand var en entusiastisk jägare), besöka en rustkammare med medeltida vapen, en skjutbana med rörliga mål och en trädgård med italienska renässansstatyer och växthus. Det är en populär plats för bröllop.

Inträdesavgift: 16 euro per person = vuxen, 9 euro per person = studenter, inkl. obligatorisk bokningsavgift

Denna utflykt kan även kombineras med ett besök på slottet Karlstejn. (8 timmar)

Prag

Detaljer

Varaktighet

5 timmar

Avstånd från Prag

40 km

Prislista

Alla angivna priser är exklusive MOMS (21%) och privat svensktalande guide och privat transport med chaufför ingår.

Utfärd (destination) Varaktighet (timmar) Privat guidetjänst (för hela gruppen) Privat transport (chaufför + parkering) / (pris per grupp) Bokning
1-2 personer 3-6 personer 7-12 personer 13-20 personer
CHATEAU KONOPISTE 5 150 EUR 145 EUR 160 EUR 195 EUR 245 EUR Boka nu
CHATEAU KONOPISTE + KARLSTEJN 8 220 EUR 240 EUR 285 EUR 340 EUR 390 EUR Boka nu
Bokning


Pris
-

Alla angivna priser är exklusive MOMS (21%)

Kundberättelse

Vi kan verkligen rekommendera halvdagsutfärden till Konopiste. Slottet Konopiste har den tredje största vapensamlingen i Europa. I varmare väder är trädgårdarna väl värda en promenad och där kan man beskåda demonstrationer med jaktfåglar. Olaf med vänner, Sverige Hej, .

Vi är så glada att

Kära GTP-teamet, Vi vill bara tacka er för att ni skickade Eva för att ta med oss till Konopiste. Jag och min pojkvän hade en mycket trevlig utflykt. Hon kunde obehindrat besvara alla våra frågor. Hon är en utmärkt guide. Hon var mycket kunnig och gjorde vår vistelse i Tjeckien mycket angenäm.