Information

„Den medeltida staden med de berömda silvergruvorna“

Staden Kutna Hora är en pittoresk medeltidsstad med en imponerande gotisk katedral, St. Barbara. Källan till stadens glans och välstånd var silvermalmen som en gång bröts i regionen. Staden silverindustri stod på sin höjd under 1300- och 1400-talet, då Kutna Hora var en av Europas rikaste silverfyndigheter. Staden var den kulturella, politiska och ekonomiska centralpunkten i Böhmen och kunde till och med utmana Prag i fråga om betydelse. I slutet av utflykten kommer du att besöka den berömda Skelettkyrkan (Ossuariet) i Sedlec.

Inträdesavgift: 10 euro per person = vuxen, 7 euro per person = studenter, inkl. obligatorisk bokningsavgift

Prag

Detaljer

Varaktighet

6 timmar

Avstånd från Prag

70 km

Prislista

Alla angivna priser är exklusive MOMS (21%) och privat svensktalande guide och privat transport med chaufför ingår.

Utfärd (destination) Varaktighet (timmar) Privat guidetjänst (för hela gruppen) Privat transport (chaufför + parkering) / (pris per grupp) Bokning
1-2 personer 3-6 personer 7-12 personer 13-20 personer
KUTNA HORA + OSSUARIET 6 160 EUR 150 EUR 190 EUR 235 EUR 255 EUR Boka nu
Bokning


Pris
-

Alla angivna priser är exklusive MOMS (21%)

Kundberättelse

Silvergruvorna imponerade verkligen på mina barn, 6 och 9 år gamla! Besöket var aktivt, intressant, spännande och pedagogiskt! Guiden var mycket kunnig och vi älskade att sätta på oss gruvarbetarkläderna, hjälmen och att använda den stora ficklampan.

Ryan, Washington DC

Den berömda Skelettkyrkan är full av utsirade makabra skulpturer som består uteslutande av mänskliga ben. Jag kan verkligen rekommendera ett besök. Det är inte en särskilt vanlig turistattraktion eftersom den ligger lite avsides, men detta gör bara upplevelsen ännu mera genuin. Vad som verkligen förvånade mig, var hur liten själva kyrkan är. Den består av en bred utsmyckad trappa som leder ner till ett enda rum. Det förvånade mig att det rör sig om ben från 40 000 individer. Utflykten till Kutna Hora är ett måste!